Harlingen

EEN ELFSTEDENSTAD

Harlingen is één van de oudste van de Friese Elfsteden en de enige havenstad.  Grenzend aan Unesco Werelderfgoed de Waddenzee.

Een stoere magneet voor wie houdt van wind en water. Maar nét zo aantrekkelijk voor liefhebbers van een roemrijk nautisch verleden. Prachtige pakhuizen, levendige binnenhavens en sfeeervolle straatjes, originele galeries en een bruisend winkelaanbod.

In de knusse binnenstad zijn ca. 500 monumentale panden. Natuurlijk kunt u in het altijd gezellige winkelcentrum lekker vis gaan eten in één van de vele restaurants, slenteren langs de plezierjachthavens of heerlijk genieten op de veerboot-boulevard. Hier, en ook op het strandpaviljoen heeft u een prachtig uitzicht op de Waddenzee en kunt u de de zon “in de zee zien zakken”. U ziet de veerboten, vissersboten, jachten, klippers gaan en komen.

De “Stienen man” waakt over de dijk. Bij helder weer zijn Vlieland en Terschelling goed te zien – in de avond herkenbaar door het licht van de vuurtorens.

Op  VISIT HARLINGEN vindt u alle informatie over Harlingen.
De VVV of Toeristisch Informatie Punt van Harlingen informeert u verder over deze bijzondere stad.

NIEUW: De website Discover Harlingen.nl leidt u naar karakteristieke elementen van de oude binnenstad, zoals stegen, muurreclames en de struikelstenen.
Via deze website of de QR code die overal in de stad aanwezig is, leest u de achtergrond verhalen.

Agenda: van VVV of TIP Harlingen welkom aan zee

Agenda: van Harlingen Boeit

FIETSEN ROND HARLINGEN

Op de site Nederland – Fietsland vindt U een leuke fietsroute rond Harlingen voorzien van Knoop-punten.

Het HANNEMAHUIS centrum voor Harlinger cultuur en historie

is een unieke combinatie van museum en gemeentearchief In het museum, deels gehuisvest in een voornaam 18e-eeuws koopmanshuis, vindt u naast presentaties over de Harlinger geschiedenis en kunst, tijdelijke tentoonstellingen rond historische thema’s en hedendaagse beeldende kunst. Bezoek het Hannemahuis en zie hoe men in 1760 jenever maakte in de stokerij, of laat u in de kunsthandel uit 1800 adviseren over de aankoop van een 17e-eeuws schilderij.

Wat onze gasten zeggen

"Gexellige sfeer en mooi verzorgd.Schone kamer, goed ontvangst en prima ontbijt. "

Klantenvertellen
13-01-2020

"prachtige kamer met 2 heerlijke stoelen, prima matrassen en een mooie badkamer en koffiemaker (dolce Gusto).Het ontbijt was heel uitgebreid, met veel keus, in een gezellige eetkamer. De gastheer is zeer enthousiast en wil het de gasten echt naar de zin maken..."

Klantenvertellen
27-09-2020

"De enorme vriendelijkheid, gastvrij en van alle gemakken voorzien.kreeg een heel uitgebreid ontbijtpakket mee zelfs met sukerbole en fruit én zeekraal"

booking.com
01-07-2020

"Geweldig Het is een prima plaats om te overnachten. Goede service, fijne gastvrouw en gastheer. Prima bedden en geweldig ontbijt. Echt een plaats om aan te bevelen. Hannie, Mierlo "

Klantenvertellen
20-09-2020