Harlingen

EEN ELFSTEDENSTAD

Harlingen is één van de oudste van de Friese Elfsteden en de enige havenstad.  Grenzend aan Unesco Werelderfgoed de Waddenzee.

Een stoere magneet voor wie houdt van wind en water. Maar nét zo aantrekkelijk voor liefhebbers van een roemrijk nautisch verleden. Prachtige pakhuizen, levendige binnenhavens en sfeeervolle straatjes, originele galeries en een bruisend winkelaanbod.

In de knusse binnenstad zijn ca. 500 monumentale panden. Natuurlijk kunt u in het altijd gezellige winkelcentrum lekker vis gaan eten in één van de vele restaurants, slenteren langs de plezierjachthavens of heerlijk genieten op de veerboot-boulevard. Hier, en ook op het strandpaviljoen heeft u een prachtig uitzicht op de Waddenzee en kunt u de de zon “in de zee zien zakken”. U ziet de veerboten, vissersboten, jachten, klippers gaan en komen.

De “Stienen man” waakt over de dijk. Bij helder weer zijn Vlieland en Terschelling goed te zien – in de avond herkenbaar door het licht van de vuurtorens.

Op  VISIT HARLINGEN vindt u alle informatie over Harlingen.
De VVV of Toeristisch Informatie Punt van Harlingen informeert u verder over deze bijzondere stad.

NIEUW: De website Discover Harlingen.nl leidt u naar karakteristieke elementen van de oude binnenstad, zoals stegen, muurreclames en de struikelstenen.
Via deze website of de QR code die overal in de stad aanwezig is, leest u de achtergrond verhalen.

Agenda: van VVV of TIP Harlingen welkom aan zee

Agenda: van Harlingen Boeit

FIETSEN ROND HARLINGEN

Op de site Nederland – Fietsland vindt U een leuke fietsroute rond Harlingen voorzien van Knoop-punten.

Het HANNEMAHUIS centrum voor Harlinger cultuur en historie

is een unieke combinatie van museum en gemeentearchief In het museum, deels gehuisvest in een voornaam 18e-eeuws koopmanshuis, vindt u naast presentaties over de Harlinger geschiedenis en kunst, tijdelijke tentoonstellingen rond historische thema’s en hedendaagse beeldende kunst. Bezoek het Hannemahuis en zie hoe men in 1760 jenever maakte in de stokerij, of laat u in de kunsthandel uit 1800 adviseren over de aankoop van een 17e-eeuws schilderij.

Wat onze gasten zeggen

"Een hartelijke ontvangst voor een rustig verblijf en een heerlijk uitgebreid ontbijt. Warme belangstelling van de eigenaar! Alles was tip-top in orde en ik kreeg de indruk dat wanneer dit niet helemaal in orde zou zijn, het binnen een paar minuten geregeld zou zijn. "

Klantenvertellen
09-10-2020

"Fijne slaapplek op doorreis door Friesland. gastvrije ontvangst, behulpzaam, uitstekende voorzieningen met eigen verblijf (zitkamer, slaapkamer en badkamer). Heerlijk uitgebreid ontbijt"

Hotels.nl
01-07-2020

"Helemaal top. Heel prettige ontvangst. Duidelijke uitleg mbt apparaten, zoals tv. Heerlijk bed. Fantastisch ontbijt. Een feestje om er te verblijven.Aanbevelen? Ja"

Klantenvertellen
27-09-2020

"Een aanrader deze BnB!Een erg prettig verblijf gehad in bnb Oosterpark! Kamer erg gezellig, fijne badkamer. Ontbijt was prima, ik mocht zelfs een lunchpakket meenemen."

Klantenvertellen
19-01-2020