Harlingen

EEN ELFSTEDENSTAD

Harlingen is één van de oudste van de Friese Elfsteden en de enige havenstad.  Grenzend aan Unesco Werelderfgoed de Waddenzee.

Een stoere magneet voor wie houdt van wind en water. Maar nét zo aantrekkelijk voor liefhebbers van een roemrijk nautisch verleden. Prachtige pakhuizen, levendige binnenhavens en sfeeervolle straatjes, originele galeries en een bruisend winkelaanbod.

In de knusse binnenstad zijn ca. 500 monumentale panden. Natuurlijk kunt u in het altijd gezellige winkelcentrum lekker vis gaan eten in één van de vele restaurants, slenteren langs de plezierjachthavens of heerlijk genieten op de veerboot-boulevard. Hier, en ook op het strandpaviljoen heeft u een prachtig uitzicht op de Waddenzee en kunt u de de zon “in de zee zien zakken”. U ziet de veerboten, vissersboten, jachten, klippers gaan en komen.

De “Stienen man” waakt over de dijk. Bij helder weer zijn Vlieland en Terschelling goed te zien – in de avond herkenbaar door het licht van de vuurtorens.

Op  VISIT HARLINGEN vindt u alle informatie over Harlingen.
De VVV of Toeristisch Informatie Punt van Harlingen informeert u verder over deze bijzondere stad.

NIEUW: De website Discover Harlingen.nl leidt u naar karakteristieke elementen van de oude binnenstad, zoals stegen, muurreclames en de struikelstenen.
Via deze website of de QR code die overal in de stad aanwezig is, leest u de achtergrond verhalen.

Agenda: van VVV of TIP Harlingen welkom aan zee

Agenda: van Harlingen Boeit

FIETSEN ROND HARLINGEN

Op de site Nederland – Fietsland vindt U een leuke fietsroute rond Harlingen voorzien van Knoop-punten.

Het HANNEMAHUIS centrum voor Harlinger cultuur en historie

is een unieke combinatie van museum en gemeentearchief In het museum, deels gehuisvest in een voornaam 18e-eeuws koopmanshuis, vindt u naast presentaties over de Harlinger geschiedenis en kunst, tijdelijke tentoonstellingen rond historische thema’s en hedendaagse beeldende kunst. Bezoek het Hannemahuis en zie hoe men in 1760 jenever maakte in de stokerij, of laat u in de kunsthandel uit 1800 adviseren over de aankoop van een 17e-eeuws schilderij.

Wat onze gasten zeggen

"Een aanrader deze BnB!Een erg prettig verblijf gehad in bnb Oosterpark! Kamer erg gezellig, fijne badkamer. Ontbijt was prima, ik mocht zelfs een lunchpakket meenemen."

Klantenvertellen
19-01-2020

"Bijzonder goed Zeer nette schone kamer. Goed verzorgd. Goed meubilair. Zeer vriendelijke host"

Klantenvertellen
29-06-2020

"Fijne slaapplek op doorreis door Friesland. gastvrije ontvangst, behulpzaam, uitstekende voorzieningen met eigen verblijf (zitkamer, slaapkamer en badkamer). Heerlijk uitgebreid ontbijt"

Hotels.nl
01-07-2020

"Uitstekend adres om te overnachten , en prijsvriendelijkZeer goed, heel erg schoon. Super hotel bedden. heel goede douche en toilet. Aan alles is gedacht, zelfs een haardroger, thee en koffie faciliteit op de kamer. De eigenaar Jouke, heel erg symphatiek !! "

Klantenvertellen
12-01-2020